top of page

FRANSAR & BRYN

LASHLIFT:

Ett franslyft eller fransböjning, med permanent resultat håller i ca. 6-8 veckor.

Det är en utmärkt behandling om du inte vill sminka dig  och böja din fransar varje dag! 

En avancerad keratin behandling som skonsamt lyfter dina fransar,(en Keratin lashlift) samtidigt som du får färg på dina fransar Behandlingen boostar dina fransar och du får fylligare och längre fransar

 

Kontraindikationer Färgning:

 • Hudsjukdomar 

 • Ögonsjukdomar, ögoninflammation, vagel 

 • Överdrivet torr och fjällande hy, hudskada, öppna sår

 • Ögonbryn som just blivit formade 

 • Kunder som inte kan hålla ögonen still 

 • Om kunden tidigare har reagerat med överkänslighet på makeup (gör ett allergitest)

Kontraindikationer formining:

 • Nya ärr 

 • Mycket nervös kund 

 • Hudsjukdomar 

 • Ögonsjukdomar 

 • Blåmärken eller andra akuta hudskador 

Färgning av fransar och bryn i behandlingen, samt lätt brynformning och stärkande keratinbehandling

LWB lashlift.png

BROW - Mapping  ( Formning av bryn )

Brynen formas utifrån kundens behov, vi följer brynens naturliga form för att få ett sådant naturligt och fint resultat som möjligt. 

Här formar jag bryna och plockar bort det som växer utanför. Du får en snygg form som du sen lätt kan hålla efter själv.

Det finns olika metoder av brynformning: trådning, plockning och vaxning. 

Jag trådar inte, jag vaxar bryn. Vaxning håller längre än trådning och gör mindre ont. 

bryn.jpg

BROWLIFT / BROW LAMINATION:

Både lash lift och brow lift är egentligen så enkelt som en permanent – vi som gjort lash lift i flera flera år kallade det förut för “ögonfranspermanent”. Man formar alltså om stråna så som man vill ha dom, precis som man gör för att få håret lockigt!

I håret blir det lockigt tack vare att man rullar upp håret på runda spolar, men på ögonfransarna gör man en snygg böj och på ögonbrynen så formar man stråna rakt uppåt – för att sedan kunna kamma dom åt vilket håll man vill, både upp och ner eller och sidorna.

Med andra ord: Brow lift innebär alltså att du kan borsta stråna hur du vill – dom måste inte ligga uppåt och det kan också hända att dom lägger sig neråt när du sover på dom och måste borstas upp på morgonen .

Varför gör man brow lift? : 

Fylligare bryn
Om man har glest med strån så kan brynen bli fylligare tack vare att du kan borsta stråna åt olika håll så att dom inte ligger ihop/på varandra.

Välformade bryn
Vissa personer har mycket strån men får ändå inte den formen man önskar p.g.a. att stråna inte ligger åt det håll man vill. T.ex. i framkanten är det vanligt att stråna ligger helt åt sidan = glest i fram.

Det är också vanligt att dom växer rakt neråt = glest i högsta punkten.

Glesa bryn / luckor i brynen
Man måste inte borsta stråna rakt upp utan kan borsta dom över glesa områden.

Hur länge håller brow lift?

Denna fråga har vi inte kunnat svara på till 100% tidigare då vi själva också varit så nya med behandlingen att man inte kunnat säga ett genomsnitt. Men nu är mitt svar allt från 4 till 6 veckor!

Det som är så individuellt med brow lift är att det växer bort och brynen växer så olika snabbt på olika personer. Lash lift på ögonfransarna håller lite längre än brow lift skulle jag säga då fransarnas cykel i regel är längre än brynens.

Jag har t.ex. två stamkunder med mycket hårväxt som kommer var 3:e vecka och på en sådan person så är brow liften nog helt borta på 4 veckor. Medan vissa andra kunder kommer varannan månad och då kan brow liften sitta i upp till 8 veckor också.

Dessutom försvinner det pö om pö. I början kan dom hålla sig uppe utan att du rör dom, sen behöver du borsta dom på morgonen för att dom ska hållas på plats och till slut blir det svårare och svårare att borsta dom som du önskar.

Sista stamkund har nu gjort brow lift tre gånger och första gången höll det 1,5 månad och andra gången använde hon brynserum  ( den jag säljer i salongen) och då gjorde hon om det efter exakt 1 månad för att brynen växte snabbare.

Browlift eller Brow Lamination?

Det spelar ingen roll vilken av behandlingarna du väljer, brow lamination och browlift är samma sak. Dock kan browlift även betyda ett operationslyft av ögonbrynen, det är inte att förväxla med browlift där man lyfter bara stråna.

browlamination.jpg
bottom of page